چالش های عاطفی والدین کودکان کم شنوا
والدین کودکان کم شنوا پس از اینکه از کم شنوایی فرزند خود مطلع می شوند ممکن است دچار چالش های عاطفی بشوند. برخی از این چالش ها ممکن است برای شما اتفاق نیافتد. در این نوشته قصد داریم برخی از این چالش های عاطفی را ذکر کنیم. با ما همراه باشید.
انکار:
انکار ممکن است انکار کردن تشخیص درست، دایمی بودن کم شنوایی یا انگار ضربه هایی که کم شنوایی می تواند به زندگی کودک یا اطرافیانش میزند، باشد.
احساس گناه:
پدر و مادر ممکن است بخاطر اینکه حس کنند آنها باعث کم شنوایی فرزندشان شده اند احساس گناه کنند یا شاید آنها بخاطر اعمالی که در گذشته انجام داده یا نداده اند تنبیه شده اند.
افسردگی:
والدین ممکن است از اینکه نمی توانند کم شنوایی را درمان کنند احساس ناتوانی کنند. آنها ممکن است بخاطر اینکه نمی توانند جلوی کم شنوایی را بگیرند از دست خودشان عصبانی باشند. شاید احساس کنند که به اندازه کافی توانایی برطرف کردن نیازهایی که به واسطه کم شنوایی به وجود آمده را ندارند مثل سروکار داشتن با تکنولوژی یا مجبور به انجام کارهایی متفاوت تر از آنچه انتظار داشتند.
احساس عصبانیت:
احساس عصبانیت و خشم شاید در والدینی که احساس می کنند در حق آنها ظلم شده به وجود آید آنها شاید بخاطر نیاز های ناخواسته ای که باید وقت و انرژی و منابع مالی خود را صرف آنها کنند عصبانی هستند.
اضطراب:
والدین ممکن است احساس غرق شدن در فشارهای جدید و وظایف اضافه شده به واسطه فرزند کم شنوا داشته باشند. آنها شاید در رابطه با پیگیری و انجام دادن وظایف جدید همراه کارهای خودشان در زندگی مستقل شان، اضطراب داشته باشند.
این احساسات طبیعی، عادی و شاید حتی برای والدین ضروری باشد تا با شرایط کنار آیند و رو به جلو قدم بردارند. هریک از سطوح عاطفی موجب عملکردی میشود که سرانجام باعث می شود که والدین از آرزوی راجع به اینکه فرزندشان بهترین باشد و آنها والدین بهترین فرزند باشند دست بکشند. سپس آرزوهای جدید بکنند و احساس کنند که میتوانند از عهده شرایط برآیند.
متخصص تربیت شنوایی راجع به این ناراحتی های عاطفی چه کاری انجام می دهند؟
در عمل، ناراحتی ممکن است گاها به شکل واضح توسط والدینی که نمی توانند در آن لحظه کاری کنند بیان شود. یا ممکن است بصورت ملایم تر بیان شود مثل ترکیبی از اخطار، ناراحتی و ناامیدی در مورد کودکشان که باید تحت درمان قرار گیرد تا بتواند چیزهایی را یاد بگیرد که بچه های دیگر بصورت طبیعی یاد میگیرند ،در مورد مجبور بودن به مشارکت فعالانه در نشست ها، در مورد کم بودن یا زیاد بودن نشست ها، در مورد سختی پیدا کردن جای پارک نزدیک کلینیک یا مدرسه.
برطبق گفته دانشمندان بهترین کاری که متخصص میتواند انجام دهد انتقال نگرش پذیرش هر شرایط عاطفی که برای والدین اتفاق افتاده است، میباشد.
این زمان آشکار برای به وجود آمدن مهارت های شخصی متخصصان است. هدف این نیست که روان درمانگر باشید. به علاوه یکی از جنبه های ضروری مداخله در خانواده های بچه هایی که ناشنوا هستند یا به سختی می شنوند این است که بدانیم چه زمانی نیازعواطف والدین بیشتر از مهارت های تربیت شنوایی است و والدین راه به مشاور متخصص ارجاع دهیم. اما در عمل ممکن یا خوش آیند نیست که همه والدین آشفته رو به روان درمانگر ارجاع داد. متخصصین تربیت شنوایی باید این کار رو باید به عنوان بخشی از وظایفشون برعهده بگیرند.
در بیشتر موردها چیزی که نیاز است جهت ، صداقت و تاکید شخصی راجع به نرمال بودن و انسان بودن بقیه مردم است. این به معنای همدلی و نشان دادن جدیت شما با گوش دادن فعال است. پیکرینگ آن را “گوش دادن مثل دریافت کننده به جای کارشناس “: پذیرفتن به جای ارزیابی و کنترل کردن می نامد. بر اساس نظریه کیپرینگ جدول ۶-۱ و لیست ۶-۲ و نشان دهنده دو نوع کلی پاسخ که متخصصان تربیت شنوایی میتوانند در والدین با آنها مواجه شوند.
پاسخ های که نشان دهنده یکدلی هستند شامل اعمالی است که کوشش میکنند تا احساسات و عواطف و حرفهای والدین را متوجه شوند.این پاسخ ها باعث افزایش حس خود مختاری و خود کارآمدی در والدین میشود که در نهایت موجب یک حس رهایی در آن ها میشود.در مورد دیگر،پاسخ های کنترل کننده به طور قطع باعث نتیجه معکوس و کاهش احساس خودمختاری و خودارزشی در والدین میشود. سرانجام یک متخصص تلاش میکند که خانواده ها را در این راه کنترل کند حتی خانواده هایی که والدین مقاوم یا وابسته به تربیت شنوایی دارند.روش تعاملی که انتخاب میشود آشکار است.
در طول پذیرش و تایید از طرف دیگران است که ممکن است والدین بتوانند از عهده فشار های عاطفی برآیند. متخصصان شنوایی سنجی ممکن است تاثیر قدرتمندی روی والدین داشته باشند اما این حمایت هم چنین میتواند از طرف دوستان، گروه های مذهبی،جامعه یا گروه خانواده باشد. مقابله والدین با مشکلات باعث تقویت حس شایستگی در آنها خواهد شد و به نوبه خود باعث تاثیرات مثبت در پیشرفت کودک کم شنوا میشود.
منبع :
children with hearingn loss
developing listening and talking
ELIZABETH B.COLE
CAROL FLEXER
آخرین ویرایش۵ سال
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!