بهترین تکنیک ها ، تمرینات و روشهای گفتار درمانی در منزل

تمرینات و روشهای گفتار درمانی

در این نوشته می خواهیم درباره تکنیک های گفتار درمانی و روشهای گفتار درمانی در منزل صحبت کنیم. گفتار درمانی شاخه ای از رشته های علوم پزشکی است که متخصص آن را با نام آسیب شناس گفتار و زبان ( گفتار درمانگر ) می شناسیم . این رشته به بررسی و درمان  اختلالات گفتار و زبان و بلع می پردازد.

این اختلالات طیف وسیعی دارند و گاها با هم بسیار متفاوت هستند ، بر همین اساس تمرینات گفتار درمانی نیز برای هر نفر کاملا متفاوت خواهد بود. با این حال از شما می خواهم حتما این نوشته را تا پایان بخوانید.

نوشته های پیشنهادی :
گفتار درمانی چیست و گفتاردرمانگر چه کار می کند ؟
مراکز گفتاردرمانی سراسر کشور

انواع روشهای گفتار درمانی در منزل

روشهای گفتار درمانی در منزل به مجموعه اقداماتی گفته می شود که فرد ، یا والدین و مراقبین مراجع کننده ، تحت نظر و برنامه آسیب شناس گفتار و زبان،  هماهنگ با جلسات کلینیک در منزل انجام می دهند تا بهیود مشکلات مربوطه کمک کنند. اینکه شما چه تمرینات گفتار درمانی را نیاز دارید و به چه شکل ابن تمرینات را می بایست انجام بدهید پس از ارزیابی دقیق مشکل شما امکان پذیر است. نمی توان یک برنامه کلی را تحت عنوان تکنیک های گفتاردرمانی به تمام مراجعان داد. البته در اینجا ما تمرینات کلی را برای هر مشکل گرد آورده ایم. این تمرینات بر اساس تیتر هر مشکل ارائه شده است و همانطور که گفتیم تمرینات کلی هستند و در همین حد باید انتظار از آنها داشته باشید.

تمرینات گفتار درمانی برای مشکل تاخیر در حرف زدن کودکان

[ نوشته پیشنهادی : آموزش حرف زدن به نوزاد ]

در نوشته فوق درباره روشهای گفتار درمانی در منزل نوزادان و کمک به حرف زدن نوزادان صحبت کردیم.


[ نوشته پیشنهادی : تمرینات گفتاردرمانی برای کودک دو ساله ]

در نوشته بالا روشهایی را برای کمک به حرف زدن کودکان دو ساله و یا سه ساله بیان کردیم .


تمرینات گفتار درمانی برای لکنت زبان

[ نوشته پیشنهادی : درمان لکنت زبان کودکان ]

در این نوشته مجموعه تمریناتی و تکنیک های گفتار درمانی را برای رفع مشکل لکنت زبان گرد آوردیم. در لکنت زبان فرد قادر به حرف زدن است ولی در هنگام حرف زدن روانی گفتار را از دست می دهد.


[ نوشته پیشنهادی : درمان لکنت زبان بزرگسالان ]

در این نوشته به طور اختصاصی درباره درمان لکنت زبان در بزرگسالان صحبت کردیم.


[ نوشته پیشنهادی : نقش داروها در درمان لکنت زبان ]

در این نوشته درباره حقایقی درباره تاثیر داروهای گیاهی در لکنت زبان نوشتیم.

تکنیک های گفتار درمانی برای زبان پریشی – سکته مغزی

[ نوشته پیشنهادی : آفازی چیست ؟ انواع و درمان آن ]

در نوشته درباره انواع آفازی و زبان پریشی صحبت کردیم. اگر فرد بر اثر آسیب به مغز و سکته مغزی گفتار خود را ازدست بدهد و یا در درک گفتار مشکل پیدا کند دارای اختلال آفازی است.


[ نوشته پیشنهادی : استراتژی های مهم برای کمک به درگ گفتار افراد دارای آفازی ]

در نوشته بالا روشهایی برای ارتباط بهتر با افراد دارای افازی را ذکر کردیم. این روشهای می تواند به عنوان روشهایی گفتار درمانی در منزل رعایت شود. فراموش نشود ان تمرینات گفتار درمانی در کنار جلسات گفتار درمانی در کلینیک و توسط آسیب شناس گفتار و زبان می بایست انجام شود.

روشهای گفتار درمانی در منزل برای مشکل تلفظ حروف

آموزش تلفظ حروف کمی زمانبر و صرفا توسط آسیب شناس گفتار و زبان می بایست انجام شود. دلیل این امر آن است که این اجرای این تمرینات نیاز به مهارت بسیار بالا و در نظر گرفتن ملاحظات بسیار زیادی است.

آموزش تلفظ حرفی که توسط گفتار درمانگر در سه تا چهار جلسه انجام می شود برای یک فرد که بخواهد بدون نیاز به گفتار درمانگر در خانه تمرین کند کاری بسیار زمانبر و ناقش خواهد بود. ( فرد در برخی مواقع ممکن است درست تلفظ کند و در برخی از مواقع اشتباه تلفظ کند. ) .

مواردی هم بوده که با اجرای روشهای گفتار درمانی در منزل و بدون کمک به گفتار درمانگر ، مشکل تلفظ کودک را به جای حذف و یا جابجایی به خرابگویی برده شده. در این حالت کودک حرفی شبیه به حرف مورد نظر می گوید ( مثلا بجای ” س” ، “ث” می گوید.) و درمان بسیار سخت تر و زمانبر خواهد شد.

[irp posts=”2762″ name=”آموزش تلفظ حرف ق – گفتار درمانی حرف ق – مشکل در تلفظ صحیح واج ق -“]

[ نوشته پیشنهادی : آموزش تلفظ حرف ق ]

[ نوشته پیشنهادی : آموزش تلفظ حرف گ ]

[ نوشته پیشنهادی : آموزش تلفظ حرف ش ]

[ نوشته پیشنهادی : آموزش تلفظ حرف ک ]

[ نوشته پیشنهادی : آموزش تلفظ حرف س ]

[ نوشته پیشنهادی : آموزش تلفظ حرف ر ]

[ نوشته پیشنهادی : درمان مشکلات تلفظی ]

تکنیک های گفتاردرمانی در منزل برای مشکلات صدا

[ نوشته پیشنهادی : توصیه هایی برای مراقبت صدا ]

در این نوشته توصیه ها و روشهای گفتار درمانی برای مراقبت از صدا را ذکر کردیم . که می تواند برای شما مفید باشد. آسیب شناس گفتار و زبان تنها متخصص برای ارزیابی و درمان مشکلات صدا و صوت می باشد.


[ نوشته پیشنهادی : ندول تارصوتی و درمان آن ]

در این نوشته بطور اختصاصی درباره مشکل ندول تارهای صوتی نوشتیم و علت ، نحوه و درمان آن را ذکر کردیم.

تمرینات گفتاردرمانی در اختلالات بلع

[ نوشته پیشنهادی : اختلال بلع در نوزادان و بزرگسالان ]

در این نوشته درباره مشکلات بلع در نوزادان و بزرگسالان صحبت کردیم و روشها و تکنیک و تمریناتی که گفتار درمانگر برای رفع آنها انجام می دهد توضیح مختصری دادیم.

در این نوشته درباره تکنیک گفتار درمانی در بیماری آپراکسی نوشتیم. این نوشته درباره یکی از مشکلات گفتاری است که هم در کودکان و هم در بزرگسالان شایع است و تحت عنوان آپراکسی  و یا کنش پریشی شناخته می شود.


طرح سوال از گفتار درمانگر

ما در این نوشته درباره تکنیک های گفتار درمانی و یا روشهای گفتار درمانی درمنزل برایتان نوشتیم. به شما توصیه می کنید برای دسترسی به مطالب جدید ما حتما برگه گفتار درمانی  را مشاهده کنید. اگر درخصوص گفتار درمانی سوالی و یا سوالاتی دارید حتما و حتما در قسمت نظرات در پایین از متخصصی گفتار درمانی ما در هوش کالا بپرسید.

ما به شما قول می دهیم که سوال شما را در کوتاه ترین زمان ممکن ( بین چند ساعت تا حداکثر دو روز بعد ) پاسخ بدهیم. در طرح سوال از ما از ذکر جزئیات غافل نشوید و حتما حتما سن ف سابقه بیماری های دیگر و.. را نیز ذکر کنید. منتظر سوالات شما هستیم.

35 دیدگاه دربارهٔ «بهترین تکنیک ها ، تمرینات و روشهای گفتار درمانی در منزل»

  1. سلام من ۲۲سالمه.ازبچگی لکنت زبان دارم.به گفتاردرمان هم تاحالامراجعه نکردم.لکنت زبانم شدیدنیست حالت عادی ولی وقتی توی جمع باشم حرف زدن برام سخت میشه واول کلمات رونمیتونم بگم.ایاگفتاردرمانی تواین سن تاثیری برام داره؟؟

  2. سلام پس من دو سالشه و تعداد کلماتی که میگه حیلی محدوده هفت ماهه بدنیا آمده و بدلیل خونریزی مغزی که داشت تاخیر حرکتی داره البته کاردرمانی میره و کلماتی که میگه شامل بابا دد نه نه ماما هستش و از لحاظ خوردن مشکلی نداره با دکتر کاردرمانش که حرف زدم میگه چون نمیتونه درست بشینه الان زوده بره گفتار چون همکاری نمیکنه من میخوام ببینم چه تمریناتی تو خونه انجام بدم که عقب نیفته تا وقتش برسه با تشکر

    1. مصطفی قاسمی برم سبز

      سلام درخصوص گفتاردرمانی ، کاردرمانگر اطلاعی ندارد. از موارد اشتباه همین مشورتی است که دادند.
      برای گفتاردرمانی اصلا نیازی نیست که کودک حتما بشینه !
      حتما به گفتاردرمانی مراجعه کنید .

  3. سلام و با تشکر از مطلبتون که مفید هست.
    من برای تمرین گفتار درمانی پسرم اپ بگو رو روی تبلت نصب کردم. اما برای استفاده کامل باید اپ رو بخرم. قبل از خرید می خواستم راهنمایی کنید. آیا شما با چنین اپ هایی کار کردید؟ و اپ دیگه ای که بهتر باشه سراغ دارید؟ اپ مثل فلش کارت هست . عکس و تفلظ هر کلمه.

    1. مصطفی قاسمی برم سبز

      سلام در خصوص درمان رویکردهای مختلفی وجود دارد.
      از دیدگاه من یادگیری گفتار و زبان می بایست در محیط طبیعی و بصورت طبیعی باشد بنابراین از اپ و فلش کارت ها در این رویکرد استفاده نمی شود.

  4. سلام من پدرم سکته مغزی کرده ب دلیل انسداد رگ ها با لخته خون سمت راست بدن کامل فلج و مشکلات بلع و مشکل عدم تکلم هم پیدا کرده با شلنگ غذا میدیم بهش بخاطر بلعش ولی واقعا اذیته میخاستم بگم ایا راهکاری برا حل مشکل بلعش هست ک با دهان بخوره خودش خواهش میکنم جواب بدین پدرم واقعا اذیته لطفا راهنمایی کنین

    1. مصطفی قاسمی برم سبز

      سلام مشکلات بلع توسط گفتاردرمانگر متبحر در این زمینه قابل درمان است در منوی جستجوی کلینیک از لیست مراکز ، گفتاردرمان مورد نطر خود را انتخاب کنید و به گفتاردرمانی مراجعه کنید

  5. سلام روز بخیر :)
    من یه برادر دارم که سندروم دان داره ولی از نوع خیلی خیلی خفیفش،هوشش واقعا خیلی خوبه، پنج سال و سه ماهشه ولی هنوز نمیتونه حرف بزنه،بعضی کلمات رو بلده بگه شاید حدود ۲۰کلمه ک تلفظ بعضیاشون مشکلتره براش..اینم ناگفته نمونه ک ما اصلا باهاش حرف نمیزنیم و باهاش تمرین نمیکنیم میدونم مقصریم..خیلی سریع یاد میگیره..
    بنظرتون باید چیکار کنم ک بتونم بهش کمک کنم؟باید حتما گفتار درمانی بره؟یا کمک کردن من بهش تو خونه چقد تاثیر داره؟

  6. باسلام من الان 37 سالمه و از 15 سالگی در اثر یک سرماخوردگی به گفته خانوادم دچار یک گرفتگی صدا شدم که همیشه باهام مونده و انگار همیشه سرماخورده ام و صدای من با هوای زیادی خارج میشه و خیلی صدای دلخراشی است به طوری که از طرفی صدای من که مرد هستم مثل یک خانم نازک به گوش شنونده میرسه و با گرفتگی شدید و همیشه هم بوده.راه حل چیه؟ ایا با گفتار درمانی قابله حله یا باید عمل جراحی بشه؟؟ممنون اگر پاسخ دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *